Општина Свети Николе

Прва едукативна работилница со жените од СОПОТ за Буџетска писменост

На ден 28.04.2022 година во село Сопот се оддржа првата едукативна работилица за буџетска писменост во рамки на Институционалниот грант финансиран од Акција Здруженска. На работолницата воведно излагање имање претседателката Ирина Поцкова која објасни која е целта на оваа работилница. Потоа беа презентирани кои се надлежности на општината, како и контакт лица за одредени надлежности …

Прва едукативна работилница со жените од СОПОТ за Буџетска писменост Read More »

Тркалезна маса “Дали личиме на ЕУ?”

Родовата еднаквост е нешто кон што сите треба да се стремиме, и како индивидуалци и како општество – е една од препораките на тркалезната маса која се оддржа во Св.Николе во соработка со ГИЖ Св.Николе, во вторник на 27 април. Над 25 учеснички на тркалезната маса, имаа шанса да ја изгледаат емисијата за родовата еднаквост …

Тркалезна маса “Дали личиме на ЕУ?” Read More »

Конференција на високо ниво за промоција на петтиот Национален акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023.

На 23 февруари 2022 година Граѓанска иницијатива на жени ГИЖ учествуваше на Конференција на високо ниво за промоција на петтиот Национален акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023 во  во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација, Центарот за граѓански комуникации и Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост …

Конференција на високо ниво за промоција на петтиот Национален акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023. Read More »

Средба со дел од советниците на Општина Свети Николе

Во просториите на Граѓанска иницијатива на жени, на 20.12.21 год. со почеток во 18:30 часот се одржа средба со дел  советниците од општина Свети Николе. На средбата се разговараше за проблемите и приоритетите на жителите на општина Свети Николе , кои ние ги имаме детекирано по оддржани средби со жителите. Разговаравме за повеќе области како …

Средба со дел од советниците на Општина Свети Николе Read More »