ПРОЕКТ: “Вклучи се, да бидеш гласна-против маргинализација”
ПРОЕКТ: “Вклучи се, да бидеш гласна-против маргинализација”
Консултативно планирачка средба
Консултативно планирачка средба
Мрежен состанок Охрид
Мрежен состанок Охрид
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Еднакви, Независни, Посилни

Жените се посветени  за  унапредување на родовата еднаквост, мирот и безбедноста, општество без насилство, економски развој.

Накратко

Граѓанската иницијатива на жени – Свети Николе е да работи на унапредување на родовата еднаквост , зголемено учество на жените на одлучувачките места, промовирање на мирот и ненасилство, подобрување економската положба на жените преку развој на женско претприемаштво.

“Жените од општина Свети Николе ги гледаме рамноправни, економски зајакнати ,  и висок процент жени на  одлучувачките места, развој и мир.”

Наши партнери и поддржувачи