Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија

Во соработка со Акција здруженска и UN WOMEN организиравме средба за вмрежување на жените од селата Лозово и Дофрулија.

На иницијатива на познатата Атиџе Муратова од оскаровецот „Медена земја“ средбата се одржа во нејзиниот двор.

Тема на средбата беше лобирање и застапување, како и споделување искуства на жените од двете села во организирање и самозастапување пред локалните или националните институции за решавање на приоритети во нивните заедници.

За крај, Атиџе Муратова ја збогати средбата со песната „Македонско девојче“ и светски познатиот природен мед од „Медена земја“.