дорфулија

Работилница- Застапување и нивниот придонес во развојот на нивните заедници

Цел и специфични очекувања од настанот : Жените од Лозово и Дорфулија да се стекнат со знаење како можат да се вклучат во креирање на јавни политики-застапување преку акции кои ќе влијаат на политиките. На средбата беше разговарано за како жените да се вклучат во застапувачките акции со цел да им се решат проблемите, и …

Работилница- Застапување и нивниот придонес во развојот на нивните заедници Read More »

Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија

Во соработка со Акција здруженска и UN WOMEN организиравме средба за вмрежување на жените од селата Лозово и Дофрулија. На иницијатива на познатата Атиџе Муратова од оскаровецот „Медена земја“ средбата се одржа во нејзиниот двор. Тема на средбата беше лобирање и застапување, како и споделување искуства на жените од двете села во организирање и самозастапување …

Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија Read More »