Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија

Во соработка со Акција здруженска и UN WOMEN организиравме средба за вмрежување на жените од селата Лозово и Дофрулија. На иницијатива на познатата Атиџе Муратова од оскаровецот „Медена земја“ средбата се одржа во нејзиниот двор. Тема на средбата беше лобирање и застапување, како и споделување искуства на жените од двете села во организирање и самозастапување …

Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија Read More »