Медена земја

Жените претприемачки се претставија на регионалниот саем за социјални претпријатија во Велес

Здружени жени од општина Свети Николе и општина Лозово учествуваа на првиот саем за социјални претпријатија од Вардарскиот регион. Граѓанска иницијатива ГИЖ од Свети Николе, во соработка со НВО Инфоцентар, на 8 жени од Сопот, Мустафино, Стањевци, Дорфулија и Лозово им овозможи здружено да учествуваат на првиот регионален саем на социјални претпријатија од Вардарскиот регион …

Жените претприемачки се претставија на регионалниот саем за социјални претпријатија во Велес Read More »

Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија

Во соработка со Акција здруженска и UN WOMEN организиравме средба за вмрежување на жените од селата Лозово и Дофрулија. На иницијатива на познатата Атиџе Муратова од оскаровецот „Медена земја“ средбата се одржа во нејзиниот двор. Тема на средбата беше лобирање и застапување, како и споделување искуства на жените од двете села во организирање и самозастапување …

Средба за вмрежување на жените од Лозово и Дорфулија Read More »