Програма за економско зајакнување на жените

ЈАВНА ДЕБАТА ПО ПОВОД 8 ми Март во организација на ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА НА ЖЕНИ ГИЖ СВЕТИ НИКОЛЕ

Средбата започна со воведно излагање на претседателката на ГИЖ Ирина Поцкова.Таа ја презентираше досегашната работа на ГИЖ , пред за истражувањата кои во текот на 2022 година ГИЖ ги спроведе да се согледат одредени работи како за економското зајакнување на жените, функционалноста на комисијата за еднакви можности на жените и мажите и истражување кое беше …

ЈАВНА ДЕБАТА ПО ПОВОД 8 ми Март во организација на ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА НА ЖЕНИ ГИЖ СВЕТИ НИКОЛЕ Read More »

Жените претприемачки се претставија на вториот регионален саем за социјални претпријатија во Неготино

.Граѓанска иницијатива ГИЖ од Свети Николе, во соработка со НВО Инфоцентар, на 5 жени од свети Николе и Ерџелија , на вториот регионален саем на социјални претпријатија од Вардарскиот регион кој се оддржа  на 06 октомври 2022 на градскиот плоштад во општина Неготино Тие се преставија  со свои производи, домашна лозова ракија, домашно вино, маџун, …

Жените претприемачки се претставија на вториот регионален саем за социјални претпријатија во Неготино Read More »

Меѓународен ден на задруги ”Задругите градат подобар свет!”

На 2 јули, во село Мустафино, жените го одбележаа Меѓународниот ден на задругарството. Темата на овогодинешниот 100-ти по ред јубилеен Меѓународен ден на задруги беше ”Задругите градат подобар свет!”. 13 жени од Сопот, Ерџелија и Свети Николе се приклучија и учествуваа на настанот. Целта на нивното учеството беше да се подигне свесноста на земјоделките за …

Меѓународен ден на задруги ”Задругите градат подобар свет!” Read More »

Жените претприемачки се претставија на регионалниот саем за социјални претпријатија во Велес

Здружени жени од општина Свети Николе и општина Лозово учествуваа на првиот саем за социјални претпријатија од Вардарскиот регион. Граѓанска иницијатива ГИЖ од Свети Николе, во соработка со НВО Инфоцентар, на 8 жени од Сопот, Мустафино, Стањевци, Дорфулија и Лозово им овозможи здружено да учествуваат на првиот регионален саем на социјални претпријатија од Вардарскиот регион …

Жените претприемачки се претставија на регионалниот саем за социјални претпријатија во Велес Read More »