Отворени забавни денови за јога и зумба

Времетрање: 01.12.2021 – 31.03.2022

Извор на финансирање:  Bjästaskolan – Örnsköldsvik од Шведска со помош на на Видан Насков кој помага за развивање на спортот во Свети Николе.

Цел и задачи на проектот

Општа цел:  Да се мобилизираат жени и девојчиња во активности кои придонесуваат подобрување на здравјето, родовата еднаквост и подобрување на меѓуетничките односи во градење на мир, помирување 

Специфична цел: преку вежби пристап на развивање дружење, подобрување на здравјето, стимулирање на 20 жени и 20 девојчиња преку тренинзи на јога и зумба на промени во градење мир и помирување

 Целни групи: 20 жени во група за јога и 20 девојчиња за група за зумба

Граѓанска иницијатива на жени ГИЖ организира ЗАБАВНА ШКОЛА ЗА ЖЕНИ – ЈОГА И ЗУМБА‼️ Отварањето на школата ќе биде на 1ви декември, пријавувањето е сеуште во тек. ????Сите заинтересирани, кои сакаат да се пријават, за повеќе информации контактирајте не на следните броеви : 078 – 708 – 158078 – 443- 994