Трибина: Род, Насилство, Корупција- 16 Дена активизам против насилство врз жените

Трибина во Свети Николе: Род, Насилство, Корупција- 16 Дена активизам против насилство врз жените во организација на ГИЖ Свети Николе во рамки на проектот Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво подржани од НВО Инфоцентар Скопје.Како институциите се вклучуваат во сузбивање на корупцијата/секаков вид насилство врз жените/ како до подобра соработка помеѓу институциите, унапредување на родовата еднаквост и подобрување на човековите права.