Јавна дебата: ДИЈАЛОГ ВО ЗАЕДНИЦАТА- преку консултации до решавање на проблеми на жените

Цел и специфични очекувања од настанот : Потребите и очекувањата на жените на општина Свети Николе.

На настанот беа присутни 25 жени кој дискутираа за проблемите во руралните средини пред присутната преставничка од одделот за финансии во општина Свети Николе и заеднички побаравме решение за нивните проблеми. Настанот беше во време траење од 2 часа.