Да ги поддржиме кандидатките на Локалните избори 2021

Регионалното женско лоби на Југоисточна Европа (РЖЛЈИЕ) внимателно ја следи трката на жени и девојки кандидати за општински совети во сите општини во Република Северна Македонија, каде што остануваат само уште три дена до Локалните избори 2021 на 17 октомври. Изборниот закон на Република Северна Македонија го обезбедува неопходното учество на жените во политиката и, …

Да ги поддржиме кандидатките на Локалните избори 2021 Read More »